السّلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بسم الله الرّحمن الرّحيم

الحمد لله ربّ العالمين والصّلاة والسّلام على أشرف الأنبياء والمرسلين سيّدنا محمد وعلى آله وصحبه أجمعين


Adapun kemudian dari itu, ana merasa sangat gembira kerana dengan izinNya masih lagi diberikan kesempatan & kemampuan untuk sekali lagi membina blog bagi mencoretkan pengalaman ana yang mudah-mudahan akan dapat memanfaati para pembaca sekalian, insyAllah.


Pun begitu, ana yang jahil ini sangat-sangat mengharapkan teguran & pembetulan yang ikhlas serta penuh ukhuwwah Islamiyyah dari para pembaca sekiranya ada dari catatan ana nanti mengandungi kelemahan-kelemahan & kesilapan-kesilapan. Mudahan dengan teguran & pembetulan dari saudara semua, segala kesilapan & kelemahan dapat ana perbaiki. Jadi ana terlebih dahulu mengucapkan ribuan terima kasih di atas kesudian & keikhlasan saudara itu. Semoga Allah t.a. menilainya sebagai satu amalan jariah di sisiNya.


Wa Billahit Taufiq Wal Hidayah,


والسلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Tuesday, January 31, 2012

Luahan Hati           Assalamualaikum w.b,t kepada semua pembaca blog,,
Terasa diri ini untuk pergi merantau mencari ilmu di merata tempat tapi masa tidak begitu mengizinkan. Sudah puas mencari tempat untuk belajar selepas persekolahan tamat. Saya berharap kepada Allah SWT mengabulkan doa hamba mu ini untuk mendapat tempat belajar yang sesuai walaupun mengetahui tempat belajar yang kita mahu yang lebih sesuai untuk kita memang tidak dapat. Apa yang kita rasa terbaik untuk kita, mungkin juga bakan terbaik untuk Allah SWT yang Maha Mengetahui. Sudah puas diri ini berusaha mencari tempat belajar. Dah puas minta tolong kawan cari mungkin tidak jumpa lagi. Aku berharap semoga ditakdirkan untuk belajar yang baik. Selepas sahaja tamat sekolah diri untuk pergi untuk meninggalkan kampung untuk pergi mencari ilmu. Akhir kata, aku memohon pada Allah SWT agar mendapat tempat belajar, tidak lupa juga pada cikgu yang banyak membantu dan menolong aku serta kawan-kawan,
Syukur alhamdulillah diri ini terasa sedikit untuk berubah dan pergi mencari ilmu, amin ya rabb alamin,

1 comment: